Hommelnest Bestrijden

Wat je vooral niet moet doen!

LET OP!
Een ongediertebestrijder inschakelen kan alleen als hommels of een hommelnest ERNSTIGE overlast veroorzaakt. Hommels zijn een beschermd soort en worden in veel gevallen NIET bestreden.

Hommels bestrijden

Van hommels heb je over het algemeen niet zoveel last, maar als je een hommelnest in de buurt hebt kunnen ze toch behoorlijk vervelend worden. Dus dan moet je een manier vinden om deze hommels te kunnen bestrijden, en gelukkig zijn er wel manieren om van dit hommelnest af te komen. Wij hebben, om het jou wat gemakkelijker te maken, deze manieren waarmee je hommels kunt bestrijden op een rijtje gezet.

Hommels mogen niet gedood worden

Hommels zijn beschermde diersoorten zoals je misschien wel wist, en dus is het niet toegestaan om deze nesten zomaar kapot te maken en deze hommels te doden. En als eerste moet je weten dat hommels over het algemeen niet agressief zijn en dat je een hommelnest vaak dus prima kunt laten zitten. Bovendien zijn er al weinig hommels in Nederland en zou het dus zonde zijn om hun nest weg te halen. Sommige vinden hommels in hun tuin irritant maar je kunt het ook van de andere kant bekijken. Hommels zijn erg mooie dieren en het kan heel fascinerend zijn om te zien wat zij dagelijks doen. Mensen zijn vaak bang dat hommels hen zullen aanvallen, meestal zullen ze mensen gewoon met rust laten. Hommels zijn geen agressieve dieren en zullen dus ook niet steken wanneer zij niet bedreigd worden. Ook leven hommels niet zo lang en zal je dus maar voor één zomer last hebben van deze kolonie Maar als je door de hoeveelheid die naar buiten komen toch overlast hebt zijn er wel andere acties die je kunt ondernemen. Zo kan het wel onveilig zijn om een hommelnest in jouw tuin te hebben wanneer je kleine kinderen hebt die nog niet begrijpen dat je hommels niet moest vastpakken.

Laat een nestkast in jouw tuin plaatsen

Een manier om de hommels niet jouw tuin uit te jagen maar ze wel een betere plek voor hun nest te geven is door een nestkast te laten plaatsen. Deze nestkast kun je plaatsen waar je wilt en geeft de hommels een veilige plek om hun nest te bouwen. Ideaal dus wanneer je die hommels wel graag in je tuin hebt maar ze momenteel op een onhandige plek zitten. Het nestkastje kun je vullen met watten of wat gras om het zachter te maken.

Bel de lokale imker

Stel de hommels komen constant jouw huis binnen, dan is dat natuurlijk niet fijn, en er is een manier om het hommelnest te laten verdwijnen zonder dat je de hommels schade aan hoeft te brengen. Met een lokale imker kun je bespreken of hij jou kan helpen met het verplaatsen van een hommelnest, dat is vrijwel de enige om van een hommelnest af te komen zonder dat je er de hommels pijn mee doet. Ook kun je op de KNNV-website kijken of er een mogelijkheid is om het nest te laten verplaatsen

Zelf het nest verplaatsen

Wanneer je het hommelnest in een nestkast hebt gezet kun je het ook zelf verplaatsen. Elke dag mag je deze nestkast maximaal 50cm verplaatsen, en wanneer je dit gaat doen moet je dikke rubberen handschoenen aan. Ook wil je jouw gezicht beschermen door vitrage of je hoed heen te gooien en dit onder je kleding te stoppen, zo kunnen ze er niet bij komen.

Zoals wel is gebleken is hommel bestrijden waarschijnlijk niet het juiste woord, je mag hommels namelijk niks aandoen, maar wanneer je ze echt tot last zijn, zijn er wel acties die je kunt ondernemen. Als eerste kun je dus inderdaad een nestkast plaatsen en deze dagelijks een klein stukje verplaatsen om het hommelnest naar een betere plek te krijgen. Maar je kunt ook een specialist bellen, zoals een imker, om het hommelnest te laten verplaatsen. Al raden wij je op de eerste plaats aan om gewoon te genieten van het hommelnest.

Het verdiepende avontuur van boilies kopen: jouw persoonlijke route naar succesvol vissen

Vissen is een kunst, een wetenschap en een ontspannende hobby, allemaal tegelijk. Het vereist tactiek, geduld en natuurlijk, het juiste aas. Heb je ooit overwogen om je viservaring naar een hoger niveau te tillen met de toevoeging van boilies aan je arsenaal? Of ben...

Wespennesten: Hoe kom je er vanaf?

Wespennesten: Hoe kom je er vanaf?   Niemand heeft graag een wespennest dicht bij huis. Of het nou je barbecue verstoort, je kids hun schommel niet veilig kunnen gebruiken of je de beestjes in groten getale je raam ziet binnenvliegen, een wespennest wil je niet in je...