Wanneer een hommelnest in een spouwmuur zit kan het wenselijk zijn om actie te ondernemen. Als je bijvoorbeeld op het terras op de zit kan je precies op de vliegroute zitten. Tussen het hommelnest en de bloeiende planten bewegen de hommels zich in de lente veelvuldig. Omdat de hommel met uitsterven wordt bedreigd mag je het niet doden. Een serieuze ongediertebestrijder zal dan ook weigeren een nest te bestrijden. Wanneer je dus een hommelnest zonder te doden weg wilt halen zul je dus een spouwanker renovatie moeten uitvoeren. In deze blog leggen we je graag uit hoe dat in z’n werk gaat.

 

Wat zijn spouwankers?

Spouwanker zorgen ervoor dat gevels van gebouwen veilig zijn en veilig blijven. Des te meer spouwankers, des te beter de gevel is bestand togen storm en andere weertypen. Wallproducts is een webshop met bouwproducten die onder andere spouwankers aanbieden. Het zijn ‘staven’ die je horizontaal tussen de spouwmuur en buitengevel moet bevestigen.

 

Hommelnest verwijderen uit spouwmuur

Zoals eerder vermeldt mag je hommels niet doden en zullen serieuze ongediertebestrijders dit ook niet voor je uitvoeren. De enige reglementaire oplossing is om het nest te verplaatsen en uit te zetten in de natuur. Een imker pak en een opening in de spouwmuur is hiervoor nodig. Het lijkt veel en complex werk, in praktijk is het een simpele klus. Ten eerste is het belangrijk om het hommelnest te lokaliseren. Dit kun je doen door te kijken waar de hommels naar binnen en naar buiten vliegen. Eenmaal gevonden? Dan kun je deel uit de muur verwijderen en de hommels verplaatsen

 

Spouwanker renovatie

Als je eenmaal de hommelnest hebt verplaatst moet je de spouwmuur weer herstellen. Dit kun je laten uitbesteden maar ook zelf doen. Op Wallproducts zijn alle producten aanwezig om een goede en snelle spouwanker renovatie uit te voeren. Met spouwankers, mortel en baksteenreparatiemortel ziet je muur er weer als vanouds uit. Niet alleen de hommels zijn nu beter af, de spouwmuur is ook weer in ere hersteld. De spouwmuur wordt namelijk na verloop van tijd aangetast door de hommels.